брандиране на тотем

Брандиране на тотем

Брандиране на тотем с фолио за промоция. Облепване на метални части с „Removable“ фолио с печат

реклама на тотем с фолио

Услугата „ре – брандиране на тотем“ набира голяма популярност в бизнеса на доставчиците на горива за Българския пазар. Поставянето на рекламно фолио или винил в долната част на тотема става двустранно или по посока на движението на автомобилите. На практика това е първото нещо което виждате когато спирате да заредите или просто преминавате покрай бензиностанция защото тотемите са конструирани и позиционирани непосредствено до входа. Този метод за реклама носи бързи резултати при представяне на промоции или цени за даден продукт и е предпочитан от повечето бензиностанции заради ниската цена за изработка.

Фирма Макс Реклама извършва услугата комплексно брандиране и ре-брандиране на тотеми за вериги бензиностанции и заведения за бързо хранене. Ние предлагаме изработка на печатните материали и монтаж на територията на град София и всички населени места в България. При интерес може да се свържете с нас на тел.: 0878 840 823 или да ни изпратите запитване на email: office@maxreklama.com и ние ще ви предложим изгодна ценова оферта.

Какво беше заданието на поръчката за брандиране на тотеми за промоционален период на отстъпка в цената на горивата ?

Първоначално с нас се свързаха от управата на голяма верига бензиностанции с молбата да изработим временни рекламни транспаранти с които да се облече долната секция на съществуващи тотеми двустранно. Запитването включваше искане за цена за изработване, доставка и монтаж на рекламни материали до 28 съоръжения в общо 18 града разположени на територията на България. Обекти – бензиностанции в следните градове: София, Благоевград, Банско, Велинград, Пазарджик, Първомай, Пловдив, Асеновград, Смолян, Хасково, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Ловеч, Видин, Враца. Подходихме индивидуално към заданието и извършихме оглед и проучване на едно от столичните съоръжения за да вземем размери. При огледа установихме че технологията с обличане с винили не е подходяща при съществуващия модел тотеми поради нестандартната форма на основата. След кратко събеседване с клиентите променихме концепцията и предложихме вариант за облепване на панели с римувабъл (removable) фолио с печат и ламинирано покритие. Изискването към материалите беше рекламата да стой 2 месеца и след това да може лесно да се премахне без да остава лепило или да дефектира повърхността. Фолиото за краткотрайни реклами тип „removable“ в случая беше най подходящия тип реклама поради възможността служителите сами да премахнат фолиото след изтичане на рекламната кампания. Това естествено намали цената на услугата. След одобрение на дизайна отпечатахме фолията и направихме оптимизиран маршрут на движение на монтажната група с точна последователност на обектите. По този начин успяхме да реализираме доставка и монтаж на ниска цена. Брандирането на тотемите беше извършено в рамките на 3 дневен срок.

Какво представлява тотема и за каква е неговата главна функция ? Какви видове тотеми има ?

Тотемите са едно от най добре замислените рекламно – информационни съоръжения които навлизат на пазара през последните 20 г. Въпреки постоянно променящи се тенденции в сферата на външната реклама те ще останат актуални още дълго време по редица причини . Основната функция на тотемите е рекламата, но най-вече че може да се визуализира Вашия бранд, лого или име на фирма на височина 5-6 или повече метра. Чрез рекламни тотеми в близост до магистрала или на открито може да се постигне видимост на рекламата от няколко километра. Не по маловажно е че тотема в основата си заема много малко място и може да се постави навсякъде в близост до път или в частен имот.

Какви компоненти съдържа един стандартен тотем ?

Този тип съоръжения съдържат няколко основни компонента които са съставени от видими и невидими части. Най – важния компонент в случая е бетонния фундамент или така наречен постамент чиято по голяма част е скрита под земята за да се осигури стабилността на съоръжението. Количеството бетон трябва да е съобразено с теглото, размерите и ветровата площ за да не се наклони при силен вятър. При изливането на фундамента се залага и предварително изработена група от анкери за които се захваща конструкцията. Конструктивна част – изработва се двойна метална конструкция която играе ролята на скелет на цялата реклама. Желателно е конструкцията да бъде изработена от поцинкован метал който е защитен от корозия. Лицевите панели на тотема са от алуминий или бонд с прорязани букви който светят и са няколко взаимно сменяеми тави с еднакви размери разположени във вертикално положение. Светлинна инсталация която мооже да бъде LED или луминисцент

Как става брандиране на тотем ? Облепване с фолио или обличане на тотем с винил ?

По подразбиране на всички тотеми най долния панел се прави празен с цел върху него да се лепят временни промоции който да се премахват лесно след изтичане на промоционалния период . Най удачния вариант за брандиране долната секция на съоръжение от типа прав тотем е обличане с винил което става с ушиване на винили с капси и закачане със свински опашки или велкро. В случай които това не може да се направи поради нестандартни форми е добре панела да се облепи с рекламно фолио с надписи за временно ползване. Лепене на метални панели с фолио на сухо или с воден разтвор.

1 мнение за “Брандиране на тотем”

Вашият коментар