фолиране на офис витрини

Фолиране на витрини

Дизайн и декорация с фолиране на витрини и лепене на пясъкоструйно фолио с фигури или плътен „фрост

фолиране на витрини с фрост

Термина „фолиране“ или поставяне на някакъв вид фолио представлява полагане на тънък самозалепващ филм или слой от фолио с различно предназначение върху гладка повърхност. Фолиране на витрини винаги дава бърз резултат от естетическа гледна точка и по скоро създава разнообразие в офиса . Брандиране с фолио е класически вариант за декорация на витрини или реклама.

Облепването на 100% от площта на стъклото в повечето случай се извършва с помощта на специален препарат на водна основа който краткотрайно деактивира свойствата на лепящия слой. Тази техника на поставяне се нарича „мокро лепене“ и се прилага при монтаж на пясъкоструйно фолио или фолия със транспаренция. Лепене на прозорци с вода и разтвор оигурява плътно прилепване на материала и безпроблемно извеждане на въздушните мехурчета извън лепящия слой.

Варианта със „сухо лепене“ е по рентабилно когато лепим ламинирано фолио с печат, надписи изрязани на плотер с транспортна лента или перфо фолио като време за изпълнение ,но е добре да се практикува от монтажисти с опит.

Къде и кога е най – удачно да приложим фолиране на стъкла ?

Частично или цялостно облепване на стъклени площи с фолио което има печат или изрязани фигурки може да бъде с декоративна или рекламна цел. Монтаж на фолио с печат което покрива процентно или частично витрина за реклами на магазин наричано по – скоро брандиране защото съдържа рекламно послание и марка на някакъв продукт. Рекламните брандове от цяло фолио или отделни надписи с ламинат и покритие служат за информираност към дадена услуга. Докато фолиата за украса се лепят с намерението да създадат уют и положителни впечатления при посещение от клиенти и партньори.

Какви материали са подходящи когато печатаме или разкрояваме фолио с рекламна цел ?

Най масовото фолио за пълноцветен широко форматен печат е мономерно гланц или мат фолио, полимерно или каст (cast) за автомобили, прозрачно или пясъкоструй за двустранна видимост.

В категория „широкоформатен“ са включени ширини на медии – фолио за отпечатване с размери от 0,70 до 1,60 метра.

Характеристики на фолио за плотерно рязане и печат :

  • мономерно бяло за печат – мат, гланц 3 год. външно
  • перфо фолио – бял гланц, светлопропускливост 75% – 5 год. външно
  • мономерно бяло, черно и цветно за плотер – мат и гланц 3 год. външно
  • полимерно фолио за печат – бяло мат, гланц – 5 год. външно
  • полимерно, каст (cast) за плотер 48 цвята – 5 – 7 год. външно
  • полимерно фрост (print & cut) 3 цвята – 5 год. външно
  • витражно фолио (transparent 8300) – 52 цвята – 5 год. външно
  • транслуцентно (translucent 8500) – 48 цвята – 5 год. външно