широкоформатен печат

Широкоформатен печат върху фолио и винил. Печатни услуги – София. Ниски цени за печат на винили. Flatbed printing – директен печат върху плоскости

Какво представлява технологията за широко форматен печат на винили и какво я прави най – масовата в рекламата ?

Широкоформатен печат или така наречен Large Format Printing е дигитална технология за отпечатване на пълноцветни изображения с големи размери. В това определение спадат всички принтери с ширина на печатната медия над 160 см. Новите поколения широкоформатни принтери постигат висока скорост при печат на винил и фолио на ниска цена. Голямото търсене на печатни рекламни материали определя конкурентната среда при печатниците и падане на цените на продуктите в борбата за клиенти.

 

 

По малките широкоформатни машини служат за отпечатване на изображения с по висока резолюция. Предназначението им е за външна и интериорна реклама която се наблюдава отблизо и претенциите към качеството са по високи.

Принт машините с големи и максимални ширини на медийте намират приложение при отпечатване на винили и транспаранти за билбордове, мега-бордове, трансперанти, калкани и банери.  Тези продукти се отпечатват на по ниска резолюция защото се гледат от по далечна дистанция, като в случая най важна е скоростта на печат за постигане на ниска цена на квадратен метър.

Устойчиви ли са мастилата за печат на външни условия ?

Ние използваме качествени еко – солвентни мастила които се интегрират в структурата на PVC повърхности с вентилационно съхнене. Средната издръжливост на цветовете на на UV лъчи е около две години като най определящия фактор е престоя на директна слънчева светлина.

Колко голям винил може да се изработи ?

На практика можем да изработим плътен винилов транспарант или  ( МЕШ ) – винилова мрежа без ограничение. Технологията се състои в снаждане чрез съшиване на отделни напечатани парчета посредством шевна машина. Пример за това е обличане на сграда с цел прикриване  на строителни дейности и външна реклама с голям размер. Предпочитаните за този вид реклама са локации в близост до натоварени пътни връзки.

По подобен начин когато брандираме големи витрини с размери над 150 см. отпечатваме фолията на части и ги напасваме при монтажа.

Разполагаме с машина за директен печат на плоскости Flatbed принтер с която можем да печатаме върху твърди материали. Масово използванитеот тях са разпенено PVC, плексиглас, бонд и полистирол. Посредством плоско печатния принтер можем да работим на най – високата резолюция 1440 dpi, като имаме възможност да печатаме с бял цвят върху прозрачно фолио или PET-G.